Analyse: Om deze 3 redenen haalt Genk play off I niet

Analyse: Om deze 3 redenen haalt Genk play off I niet
Maandag 27 november 2017 - 20:34   I  

Het gaat bij Racing Genk dit seizoen met ups en downs. Momenteel staan de Limburgers niet in de top 6 en dus dreigen ze de play-offs te missen. Het Genkse probleem heeft 3 oorzaken.

Pozuelo

De Spanjaard is de draaischijf en hij is degene die het team doet draaien. Dit seizoen lukt het echter nog niet echt voor hem en hij is erg wisselvallig, weet HLN. Volgens trainer Stuivenberg wil hij soms te veel forceren. 

Spitsenprobleem

Als Pozo dan eens een mindere dag heeft, kan Genk niet rekenen op een goalgetter om de overwinning toch over de streep te trekken. Nieuwkomer Ingvartsen kan nog niet overtuigen en Samatta ligt in de lappenmand. Er is uiteraard nog Karelis, maar hij komt net terug na een afwezigheid van bijna een jaar en heeft tijd nodig om terug op topniveau te geraken.

Controlerende middenvelder

Toptalent Sander Berge is geblesseerd en nu dreigt ook zijn vervanger Heynen er voor de rest van het seizoen uit te liggen. Daardoor heeft Genk een probleem op de 6. Tegen Standard speelde Brabec op die positie, maar dat was geen succes. Puzzelwerk voor Stuivenberg dus.

Poll: Haalt Genk play off I?

TAGS  I  RC Genk  I   Stuivenber  I   Pozuelo  I   Berge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024