"Ambitieloze" tactiek van Preud'homme wordt serieus in vraag gesteld

Woensdag 23 november 2016 - 10:11   I  

Michel Preud'homme had gisteren weer een verrassende opstelling in petto tegen Leicester. Dat kwam mede door blessures, maar was toch ook een indicatie van zijn intenties.

Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, snapt de tactiek van Preud'homme niet. "Het leek 60 minuten lang alsof Club alleen maar de schade wilde beperken. Een te weinig ambitieuze intentie van de Belgische landskampioen, die nog nauwelijks iets te winnen of te verliezen had. Trainer Michel Preud'homme koos voor vier verdedigers met daarvoor drie middenvelders Claudemir-Simons-Pina die vooral defensieve kwaliteiten hebben. Geen diepe spits, Vossen rende zich over het hele veld rot."

"Maar dus geen aanspeelpunt om met die weinig aanvallend ingestelde spelers te kunnen opschuiven: dan ga je als ploeg en als trainer niet voor een stunt of voor het breken van de negatieve reeks van inmiddels vijf Europese nederlagen op rij. Dan wil je zo weinig mogelijk goals binnen krijgen. Spijtig. De sterkte van Club Brugge lag in de samenstelling van gisteren nochtans niet op verdedigend vlak. Mechele speelde zijn laatste wedstrijd met inzet vijf maanden geleden, voor De Bock was het ook alweer zes weken geleden. Een soms nonchalant ogende Cools zag sterretjes. Eén verdedigend ingestelde middenvelder minder had al een verschil kunnen maken."

TAGS  I  Club Brugge  I   Michel Preud'homme

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024