Aanwinst van Club Brugge wist niet wat hem overkwam: "Elke avond om acht uur in mijn bed"

Aanwinst van Club Brugge wist niet wat hem overkwam:
Dinsdag 07 maart 2017 - 15:15   I  

In 2015 vertrok Dion Cools bij OH Leuven en trok hij naar Club Brugge. Dat was een eerder verrassende transfer, want hij was amper 19 jaar en had nog maar 32 wedstrijden gespeeld in tweede klasse.

"Geen gemakkelijke beslissing, maar Club drong écht aan en toonde dat het in mij geloofde. Ik had in Leuven nog een contract voor één seizoen, maar ik had niet het gevoel dat OHL me wilde houden", vertelt Cools in Sport/Voetbalmagazine.

"De voorbereiding was, vooral conditioneel, heel pittig. Elke dag twee keer twee uur trainen. Veel lopen, zweten... Ik sliep nog op hotel, maar lag bijna elke avond om acht uur in bed, terwijl buiten de zon nog scheen. Helemaal kapot! En 's morgens moesten we opnieuw om acht uur in Westkapelle zijn. In Leuven ging het trager, kon ik het soms wat rustiger aan doen. Hier moest ik me elke dag volledig geven."

Niet enkel op conditioneel vlak was er een groot verschil. "In Leuven was het geen schande om een bal eens naar voren te trappen. Het voetbal in tweede klasse was anders: lange bal naar de spits, proberen bij te houden en dan zagen we wel wat we konden doen. Toen ik hier kwam, was het wennen, maar ik denk dat het steeds beter lukt om de combinaties en de looplijnen in te vullen. Ik heb een redelijk goede verre pass en ik probeer altijd te voetballen. Dat heeft voor een deel te maken met mijn vorming als aanvallende middenvelder. Ik moet nog meer beseffen dat er op verdedigen geen schoonheidsprijs staat."

TAGS  I  dion cools  I   club brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024