"AA Gent wilde niet dat ik naar Anderlecht ging"

Woensdag 01 februari 2017 - 15:53   I   door Redactie

Pélé Mboyo stond destijds - toen hij nog bij AA Gent speelde - dicht bij een verhuis naar Anderlecht. Uiteindelijk trok hij naar RC Genk. Intussen speelt hij bij Cercle Brugge.

"Ik had een akkoord met Anderlecht", vertelt Mboyo in Sport/Voetbalmagazine. "Omdat ik de indruk had dat het met die transfer wel de goeie kant op ging, heb ik heel wat aanbiedingen geweigerd. Dan spreek ik over concrete voorstellen, van Hull, Reading, Nürnberg... Ik sprak er met Marc Wilmots over, want het was mijn ambitie om naar het WK te gaan."

"Ik gaf hem de lijst van geïnteresseerde clubs en hij gaf me de raad om naar Anderlecht te gaan, voor de Champions League en omdat ik voor de titel zou kunnen spelen. En inderdaad: tegenover clubs uit grotere competities die tegen de degradatie voetbalden, was Anderlecht de slimste keuze met het oog op het WK."

Toch liep het nog mis. "Anderlecht vroeg of het in schijven mocht betalen, maar Gent wilde daar niet van weten. Ik voelde dat het scheef zat tussen de twee besturen en had de indruk dat Gent me liever niet naar Anderlecht zag vertrekken. Ik was daar kwaad om. Ik ben me dan gaan gedragen alsof ik een speler van Anderlecht was, terwijl ik nog bij Gent zat."

TAGS  I  AA Gent  I   Anderlecht  I   Pélé Mboyo

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024