AA Gent krijgt nieuwe dreun in doelpuntenkermis

Donderdag 03 november 2016 - 22:55   I   door Redactie

AA Gent is opnieuw hard onderuit gegaan tegen Shakhtar Donetsk. Op eigen veld verloren de Buffalo's met 3-5. Eerder had het in Oekraïne al met 5-0 verloren.

Gent kende nochtans een droomstart. Al in de eerste minuut zorgde Coulibaly met een rake kopbal voor de 1-0. Het eerste halfuur van Gent was erg sterk en de thuisploeg kon een uitstekend gevoel overhouden aan die eerste fase in de wedstrijd. Shakhtar kreeg nadien echter een strafschop nadat Rinne de bal loste en een onnodige overtreding maakte. Vervolgens scoorde Marlos vanaf de stip.

Nog voor de rust scoorde Shakhtar nog twee keer. Taison spurtte op snelheid de Gentse verdedigers eraf en maakte er 1-2 van. Stepanenko zorgde nog voor de rust voor de derde bezoekende treffer. Gent herstelde zich niet meer in de tweede helft van die mokerslag. Fred diepte de score zelfs nog verder uit; hij liet Rinne met zijn schot helemaal kansloos. Perbet kon nadien enkel nog milderen. Ferreyra zorgde nog voor de 2-5, Milicevic milderde nog opnieuw namens Gent.

AA Gent - Shakhtar Donetsk 3-5
1' Coulibaly 1-0, 37' Marlos (pen) 1-1, 42' Taison 1-2, 45+4' Stepanenko 1-3, 69' Fred 1-4, 84' Perbet 2-4, 88' Ferreyra 2-5, 90' Milicevic 3-5