AA Gent grijpt de macht tegen Club Brugge

Zondag 29 januari 2017 - 16:20   I   door Redactie

AA Gent heeft drie levensbelangrijke punten gepakt in de Slag om Vlaanderen. Gent won met 2-0 van Club Brugge dankzij een erg knap doelpunt van Yuya Kubo en een goal van Coulibaly. De Buffalo's doen een prima zaak in de strijd om play-off I en leider Club weet weer wat verliezen is.

De eerste helft was best genietbaar. Er stonden veel nieuwkomers aan de aftrap bij Gent, maar toch speelden die helemaal niet zo onaardig met elkaar. Yuya Kubo bijvoorbeeld liet een prima indruk na. Jelle Vossen kreeg namens Club een uitstekende kans, maar hij miste zijn schot en aan de overzijde stond Ludovic Butelle er.

Na de rust claimde Club een strafschop na hands van Mitrovic. Scheidsrechter Laforge ging er niet op in en aan de overzijde scoorde de Japanner Kubo met een fantastische vrije trap. Bovendien beweest de nieuwe Gentse doelman Kalinic zijn waarde. De Kroaat redde onder meer op een poging van Cools. Gescoord werd er niet door Club en Coulibaly maakte het helemaal af: 2-0.

AA Gent - Club Brugge 2-0
52' Kubo 1-0, 90+2' Coulibaly 2-0