Erg verdienstelijk RC Genk is uitgeschakeld

Donderdag 20 april 2017 - 22:57   I   door Redactie

Racing Genk heeft de kwartfinales van de Europa League niet overleefd. De Limburgers kwamen in de terugwedstrijd niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Celta de Vigo. De heenwedstrijd verloor Genk met 3-2.

De eerste helft was in evenwicht. Celta had misschien iets betere kansen, maar aan de rust kon het echt nog alle kanten uit. 0-0 was ook de ruststand. Na balverlies van Timothy Castagne klom Celta in de tweede helft echter op voorsprong. Pione Sisto trapte heerlijk raak, Ryan had geen kans.

Genk herstelde zich echter snel. Uitblinker Leandro Trossard veroverde de bal en trapte vervolgens mooi in de hoek binnen. Helaas voor Genk kwam de thuisploeg niet verder meer. Celta speelde het professioneel uit.