Antwerp spiegelt zich aan Club Brugge en grijpt hard in: "Alleen dan kunnen we grote club worden"

Antwerp spiegelt zich aan Club Brugge en grijpt hard in:
Dinsdag 14 maart 2017 - 15:45   I  

Nu Antwerp weer in 1A zit, wil het niets aan het toeval overlaten. CEO Patrick Decuyper wil een probleemloos seizoen tegemoet gaan.

Sommige supporters van Antwerp hebben een niet al te beste reputatie. Decuyper wil het hooliganisme stevig aanpakken. “Gasten die zich niet kunnen gedragen, die moeten we kwijt”, vertelt Decuyper in Het Nieuwsblad. “Dat is mijn belangrijkste ambitie voor volgend seizoen. Alleen dan kunnen we een grote club worden. Wij willen naar Club Brugge, Anderlecht en Standard gaan zonder problemen met de fans.”

“Wij gaan een softwaresysteem invoeren – dat ze ook al bij Club Brugge gebruiken – waarbij de supportersfederatie kan zien wie er te veel heeft uitgespookt. Die zullen dan worden geweigerd en niet meer mee mogen op de bus naar uitwedstrijden.”

“Hooliganisme is de grootste hindernis die we moeten nemen om een grote club te worden. Als we dat geweld kunnen achterlaten, komen er families met kleine kinderen naar het stadion. Nu durven die niet te komen. En ook sponsors willen zich niet associëren met een club waar er veel geweld is. Die zich niet gedragen, die moeten we kwijt. De oude garde van hooligans, daar kan je mee praten en die zeggen ook dat het is gepasseerd. Er is alleen nog een jonge garde die het nodig vindt om onnozel te doen. Als we het geweld kunnen bannen, worden we een grote club.”

TAGS  I  antwerp  I   patrick decuyper

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024