Club Brugge mag zich in de handen wrijven: "Hij doet me wat denken aan Ryan"

Club Brugge mag zich in de handen wrijven:
Woensdag 01 maart 2017 - 14:45   I  

Dankzij RC Genk kon Mathew Ryan terugkeren naar de Jupiler Pro League. Club Brugge was geen optie meer. Daar is er immers Butelle als eerste doelman en ook de "nieuwe Ryan".

Jan van Steenberghe, keeperstrainer van Club Brugge, ziet gelijkenissen tussen de nieuwe doelman Ethan Horvath en Mathew Ryan. "Ethan Horvath, de Amerikaanse doelman die we er nu bij hebben, doet me wat aan Mat denken. Twee jongens die in hun jeugd ook met andere sporten bezig zijn geweest en lichamelijk zeer goed ontwikkeld zijn", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. 

"Bij Mathew waren alle spiergroepen in evenwicht, coördinatie, links, rechts... Hij vertelde me eens dat hij vroeger nog tenniste, hij was daar ook heel goed in. Met specifieke keeperstrainingen was hij rond zijn elfde, twaalfde begonnen, geloof ik."

"Zijn sprongkracht was fenomenaal, daar was hard aan gewerkt. Hij is niet van de grootsten, maar door hard te werken aan zijn explosiviteit kan hij dat compenseren. Geloof me: zo'n lichaam krijg je niet door in de zetel te zitten."

TAGS  I  ethan horvath  I   mathew ryan  I   club brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024