Bijzonder zware schorsing voor Stijn Stijnen

Bijzonder zware schorsing voor Stijn Stijnen
Donderdag 16 februari 2017 - 07:37   I   door Redactie

Stijn Stijnen heeft een schorsing van acht maanden aan zijn been. Het Sportcomité van de KBVB sprak een schorsing van twee maanden uit voor de coach van Sporting Hasselt. De voormalige doelman van Club Brugge had echter ook nog een voorwaardelijke schorsing van zes maanden staan en die wordt nu omgezet in een effectieve straf.

Het Belang van Limburg weet dat Stijnen nu dus acht maanden uit de neutrale zone moet blijven. Zijn broer Steven kreeg een schorsing tot 31 maart.

De broers Stijnen moesten zich woensdag gaan verantwoorden voor hun gedrag tijdens de tumultueuze slotfase van de wedstrijd tussen ASV Geel en Hasselt. In de slotfase kreeg Hasselt toen nog een omstreden strafschop tegen, waardoor Geel won met 2-1. Door nog een aantal beslissingen van de ref eerder in de wedstrijd gingen de poppetjes aan het dansen.

De scheidsrechter maakte achteraf een zwaar rapport op. Er werden heel wat dingen Stijnen ten laste gelegd: het betreden van het terrein zonder toestemming, het beledigen en intimideren van het scheidsrechterstrio, een trap tegen de deur van de kleedkamer van de scheidsrechters en een poging die deur te forceren.

De procureur had aanvankelijk acht maanden schorsing geëist plus de zes maanden voorwaardelijke schorsing. Zo'n vaart loopt het niet. “De bondsprocureur negeerde de beelden en argumentatie en eiste een schorsing van in totaal 14 maanden", zegt Stijnen. "Dan verdwijnt alle realisme. Maar ik ben tevreden dat het Sportcomité zich redelijker toonde. Het is eigenlijk vooral de voorwaardelijke schorsing die de strafmaat zwaar maakt. ”

TAGS  I  Stijn Stijnen  I   Sporting Hasselt

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024