5 grote landen die het WK in Rusland dreigen te missen

5 grote landen die het WK in Rusland dreigen te missen
Donderdag 07 september 2017 - 13:45   I   door Redactie

Je hebt op ieder WK wel een aantal opvallende landen met redelijk wat naam in het voetbal die er niet bij zijn. Zo dreigt Oranje er voor het eerst sinds 2002 niet meer bij te zijn op het wereldkampioenschap.

Nederland haalde in 2014 nog de halve finale en vier jaar eerder de finale. In 2018 is het land er allicht niet bij. Door het mindere doelsaldo dan Zweden wordt het erg lastig.

Ook de Verenigde Staten zullen moeten knokken. Enkel de eerste drie in hun groep gaan door en de VS staan momenteel op een matige vierde plaats.

Voorts moet ook Chili vrezen. De Chilenen haalden in 2014 nog de kwartfinale. Met nog twee duels te gaan staan de Chilenen pas zesde. De eerste vier gaan rechtstreeks door in Zuid-Amerika, de vijfde speelt barrages.

Wales was de sensatie op het EK van 2016, met een halve finale. Wales schakelde zelfs de Rode Duivels uit. Maar nu staan ze pas tweede in hun groep, op vier punten van Servië. Barrages zijn nog mogelijk, maar de derde - Ierland - volgt op amper een punt.

Ook Argentinië dreigt er niet bij te zijn volgend jaar. De Argentijnen staan één plaatsje hoger dan Chili in Zuid-Amerika. Op dit moment speelt Argentinië virtueel barrages. Het WK zonder Messi? Dat zou hard aankomen.

Poll: Denk jij dat Argentinië het WK nog haalt?

TAGS  I  argentinië  I   nederland  I   chili

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024