“Courtois vertrekt bij Chelsea, maar gaat niét naar Real Madrid”

“Courtois vertrekt bij Chelsea, maar gaat niét naar Real Madrid”
Donderdag 22 februari 2018 - 21:48   I  

Het welles-nietesspelletje over Thibaut Courtois kent maar geen einde. Onze nationale doelman kan bijtekenen bij Chelsea, maar tot op heden is het nog steeds wachten op officieel nieuws. In tussentijd wordt Courtois wekelijks in verband gebracht met… Real Madrid.

Het is een publiek geheim dat Real-voorzitter Florentino Perez een grote fan is van Courtois. De Belgische goalie staat samen met Manchester United-doelman David De Gea helemaal bovenaan op het wenslijstje van Perez.

"Laat Keylor Navas met rust"

“Tijdens iedere transferperiode wordt er veel gesproken over wie Keylor Navas zal vervangen bij Real Madrid. Ik vind dat we hem met rust moeten laten”, zegt Alejandro Moreno van ESPN.

Courtois gaat dan misschien wel vertrekken bij Chelsea, maar hij gaat niét naar Real Madrid verhuizen”, voorspelt Moreno. De Spanjaard maakt zich sterk dat De Koninklijke straks niet vol voor Courtois zal gaan.

Persoonlijke situatie

Zelf liet Courtois zich onlangs nog ontvallen dat zijn persoonlijke situatie hem op termijn sowieso naar Madrid zal duwen. Zijn ex-vrouw en twee kinderen wonen er, en het is niet altijd even gemakkelijk om vanuit Londen voor papa te spelen.

“Mijn persoonlijke situatie is gelinkt aan de stad Madrid, dat is bekend", zo vertelde Courtois niet zo lang geleden aan Sport/Voetbalmagazine. "Mijn twee kinderen wonen daar met hun mama. Ik zie mijn dochtertje elke dag op Facetime. Ze zegt zo vaak dat ze me mist. Mijn zoontje is nog te klein om dat uit te spreken. Telkens ik de kans heb, probeer ik heen en terug te vliegen naar Spanje. Dat is niet altijd een gemakkelijke situatie. Dus ja, mijn hart ligt in Madrid. Dat is logisch en begrijpelijk. Als ze me willen, moeten ze contact opnemen met Chelsea. Maar dat is nog nooit gebeurd. We zien wel."

"Wat vaststaat, is dat ik op een dag terugga naar Madrid. Ik hou van Spanje, ik ben dol op die stad, ik heb er drie geweldige jaren beleefd. Het is daar dat ik volwassen geworden ben. Atlético was een bende vrienden. We gingen samen uit, mijn ploegmaats hebben me een taal geleerd die ik niet kende. Toen ik er wegging, heb ik gehuild. Mijn eerste dagen in Londen waren niet gemakkelijk. Engeland was in het begin wat kouder en zakelijker. Maar nu voel ik me er heel goed. Ik heb mijn draai hier gevonden.”

Poll: Moet Courtois weg bij Chelsea?

TAGS  I  Courtois  I   Chelsea  I   Real Madrid

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024