Scheids Delferière neemt ingrijpende beslissing: “Ik ben teleurgesteld”

Scheids Delferière neemt ingrijpende beslissing: “Ik ben teleurgesteld”
Donderdag 22 februari 2018 - 16:00   I  

We zien scheidsrechter Sébastien Delferière dit seizoen niet meer terug op de Belgische voetbalvelden. De man die door vele waarnemers als de beste arbiter van het land wordt gezien, moet omwille van blessureleed een punt achter deze jaargang zetten.

Delferière sukkelt al een tijdje met meniscus, en daarom moest hij vorig weekend al verstek geven voor de topper tussen Club Brugge en KRC Genk. Toen moest Bram Van Driessche in laatste instantie invallen voor Delferière.

Een comeback op korte termijn zit er voor Delferière niet in. De ref heeft beslist dat hij zich op 16 maart laat opereren aan de knie. Hij zal bijgevolg minstens 5 à 6 weken out zijn.

"Teleurgesteld dat seizoen erop zit"

“Ik ben teleurgesteld dat mijn seizoen erop zit, al zijn er natuurlijk wel ergere dingen in het leven. Ik zal mijn collega’s nu op televisie moeten volgen”, vertelt Delferière in eerste reactie aan RTBF.

“Ik concentreer me vanaf nu al op volgend seizoen. Het zou een verkeerde keuze zijn om zo snel mogelijk terug op het veld te willen staan en nog twee of drie wedstrijden te fluiten voor het seizoen ten einde is”, gaat de arbiter verder.

“In tegenstelling tot een speler, moet een scheidsrechter bij zijn terugkeer meteen 90 minuten op het veld staan. Als je fysiek niet top bent, kan het goed zijn dat je op cruciale momenten niet fris genoeg bent om sommige zaken te zien”, besluit Delferière.

Poll: Begrijp jij de keuze van Delferière?

TAGS  I  Delferière

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024