'Dit is het grote probleem van Club Brugge'

'Dit is het grote probleem van Club Brugge'
Woensdag 21 februari 2018 - 09:20   I  

Club Brugge is sinds de jaarwisseling een beetje op de sukkel. Blauw-zwart rijgt de overwinningen niet langer aan elkaar en krijgt erg veel doelpunten tegen. Dat ziet ook Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

"Eigenlijk had play-off 1 straks kunnen uitgroeien tot een competitie met weinig spankracht. Club Brugge verzuimde het de laatste weken om de concurrentie uit te tellen", vertelt Sys in Sport/Voetbalmagazine. "Drie punten uit de laatste vier matchen, dat is niet het rapport van een kampioen."

Sys benoemt de grote problemen bij Club. "Club toont na de jaarwisseling defensieve hiaten: het incasseerde in zes competitiewedstrijden tien doelpunten. In een zoektocht naar de juiste formatie werden dit jaar twee doelmannen en zeven centrale verdedigers opgesteld."

Ook de aanvallers moeten Ivan Leko stilaan zorgen baren. "In die zes matchen tekende Club elf goals aan. Slechts twee daarvan kwamen van de voet van spitsen: Abdoulay Diaby en Wesley. Het neemt niet weg dat Club Brugge over de hele competitie de meest productieve ploeg blijft: 62 doelpunten. Dat zijn er vijftien meer dan de nummer twee… Waasland-Beveren."

Poll: Zal Club Brugge klaar zijn als play-off 1 start?

TAGS  I  Club Brugge  I   Sys

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024