Getouwtrek om wonderkind: Anderlecht vestigt alle hoop op... Coucke

Getouwtrek om wonderkind: Anderlecht vestigt alle hoop op... Coucke
Woensdag 21 februari 2018 - 07:30   I  

RSC Anderlecht staat op het punt om voor de zoveelste keer één van zijn grootste talenten kwijt te spelen. De 16-jarige Eliot Matazo, kind van de club, weigert een profcontract te tekenen en zal zo goed als zeker naar het buitenland verkassen.

Op 15 februari vierde Matazo zijn zestiende verjaardag. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck schotelde het toptalent een eerste profcontract voor, maar Matazo en zijn entourage legden het voorstel naast zich neer. Meer zelfs: een profcontract tekenen bij paars-wit is geen optie meer.

Matazo staat op het verlanglijstje van zowat iedere Europese topclub – Barcelona, Real Madrid en Bayern München zijn zelfs geïnteresseerd. De kans is dus reëel dat de Congolese Belg de volgende in het rijtje Musonda-Januzaj-Svilar wordt.

"Hij is niet van de categorie Musonda"

Bob Browaeys, bondscoach bij de nationale U16, hoopt dat Matazo zich alsnog bedenkt en toch in België blijft. “Dit is een klassiek verhaal”, zegt Browaeys in Het Nieuwsblad. “Eliot zit in een goeie lichting, dan komen de grote clubs snel kijken.”

“Hij heeft een topmentaliteit, is sterk in de recuperatie en heeft iets unieks: met buitenkantje rechts draait hij heel kort weg, zet hij soms twee, drie man in de wind. Maar hij is niet van de categorie Musonda. Dus om nu al die grote stap te zetten?”

“Bij Anderlecht zit hij heel goed. Ook de combinatie voetbal en school loopt perfect. Ik zie echt geen reden om te vertrekken. Ik hoop dat ze zijn kop niet zot maken, dat hij vooral ook zélf kan beslissen”, benadrukt Browaeys.

Anderlecht vestigt hoop op... Coucke

Toch lijkt niets Matazo nog op andere gedachten te kunnen brengen. Wellicht kiest de getalenteerde Belg binnenkort voor één van de grootste clubs ter wereld. Anderlecht zal er opnieuw de dupe van zijn. Of slaagt toekomstig voorzitter Marc Coucke er alsnog in om de youngster op andere gedachten te brengen?

Poll: Denk jij dat Anderlecht Matazo tóch kan houden?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   Matazo  I   KV Oostende

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024