Van der Elst heeft uitgesproken mening over play-offs: "Niet doen!"

Van der Elst heeft uitgesproken mening over play-offs:
Dinsdag 20 februari 2018 - 16:19   I   door Redactie

Franky Van der Elst is - in tegenstelling tot vele andere voetbalvolgers - niet tegen de play-offs. Voor de ex-Bruggeling hoeven die dan ook niet afgeschaft te worden.

"Voor mij hoeven ze die niet af te schaffen, neen. Ik zou het wel eens willen proberen zonder het halveren van de punten", aldus Van der Elst. "Dan is Club nu al kampioen, al was het de voorbije seizoenen wél spannend, ook zonder halveren. Ik denk dat je zonder dat afpakken van de punten ervoor gaat zorgen dat ploegen al in het begin wakker zullen zijn."

"Heel vaak heb je nu de indruk dat ze in augustus en september maar wat aanmodderen. De kwaliteit is heel laag in de eerste maanden, dan zijn de ploegen nog niet klaar. Als je de punten behoudt, lijkt het me ook wat fairder. Jongleren met andere formules, vier clubs elimineren, kiezen voor twee reeksen van twaalf of drie van acht... Niet doen!"

Poll: Moeten de play-offs worden afgeschaft?

TAGS  I  Anderlecht  I   shw  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   KV Oostende  I   Antwerp  I   Standard  I   Beerschot-Wilrijk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024