Commentator onder vuur nadat hij Anderlecht-fans "Makakken" noemt

Commentator onder vuur nadat hij Anderlecht-fans
Maandag 19 februari 2018 - 14:30   I  

STVV-Anderlecht werd vrijdag tijdlang onderbroken omdat de fans van paars-wit het nodig vonden om zich in negatieve zin te uiten met behulp van rookbommen. Dat zorgde voor heel wat frustratie in en buiten het stadion.

De Franstalige Proximus-commentator Marc Delire wist niet wat hij zag tijdens de wedstrijd en begon te schelden richting de meegereisde 'fans' van Anderlecht. Daarin zou hij wel over de schreef zijn gegaan. Zo melden de Waalse kranten La DH en Sudpresse. “Als ik die mensen zich zie aanstellen in de tribune, heb ik de indruk dat ik naar een bende apen achter een hek aan het kijken ben”, zo ging het betoog van Delire. Ook het woord "Makakken" zou gevallen zijn.

Uiteraard lokte dit veel ontevredenheid uit bij de Anderlecht-fans die nu excuses willen van de commentator. Die weigert en vindt net dat de meegereisde fans zich zouden moeten verontschuldigen voor hun gedrag. “Als ze daar racisme in zien, hebben ze nog minder opgelet dan ik dacht. Nooit zal ik hen mijn excuses aanbieden. Daar heb ik geen enkele reden toe. Het is eerder aan hen die de match een kwartier hebben stilgelegd om hun excuses aan te bieden”, aldus Delire in Sudpresse.

Poll: Moet Delire zich verontschuldigen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Delire

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024