Vanhaezebrouck helemaal afgemaakt: ‘Wees eens volwassen’

Vanhaezebrouck helemaal afgemaakt: ‘Wees eens volwassen’
Zondag 18 februari 2018 - 13:15   I  

Anderlecht zit in de problemen, en Hein Vanhaezebrouck moet dezer dagen dan ook naar oplossingen zoeken om het tij te keren. Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine stelt zich vragen bij de aanpak van Vanhaezebrouck.

“Zou Hein Vanhaezebrouck op de vingers zijn getikt nadat hij de voorbije twee weken een hard proces maakte van zijn ploeg? Het is onwaarschijnlijk. Anderlecht heeft met de verschuivingen die er aankomen andere besognes”, steekt Sys van wal in De Zondag.

Vanhaezebrouck was in zijn bewoordingen nochtans veel scherper dan Weiler. Hij kan zich in dat soort omstandigheden heel moeilijk beheersen. Het hoort, zo weten ze ook in Gent, bij zijn persoonlijkheid. Mentaal sterk zijn de spelers die daarmee kunnen omgaan. Horen dat de trainer de kleedkamer een dooie boel noemt, vervolgens de mouwen opstropen en zijn ongelijk bewijzen.”

Wat Sys betreft, ondermijnde Vanhaezebrouck zijn eigen geloofwaardigheid met zijn strenge aanpak. “Geconfronteerd worden met een trainer die zijn geloofwaardigheid ondermijnt door zelf met velen de vloer aan te vegen en dan een meubelstuk als Olivier Deschacht wegens een te negatieve houding naar de B-kern te sturen. Het was niet het meest gelukkige optreden in de trainerscarrière van Hein Vanhaezebrouck. Volwassen en beheerst met een kritieke situatie omgaan hoort bij het leven van een toptrainer."

Poll: Moet Vanhaezebrouck voor een andere aanpak kiezen?

TAGS  I  Sys  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024