Clement waarschuwt Club: "Ik steek mijn voet uit"

Clement waarschuwt Club:
Zaterdag 17 februari 2018 - 14:01   I   door Redactie

Philippe Clement kent Club Brugge door en door. Dit weekend trekt de coach van RC Genk met zijn team naar het Jan Breydelstadion. Dat het geen garantie is op succes werd eerder al bewezen. Met Waasland-Beveren ging hij eerder dit seizoen met 3-0 onderuit op Club.

"Maar ik sta zelf niet op het veld. Misschien steek ik mijn voet wel eens uit als er één passeert...", lacht Clement in Het Laatste Nieuws. "Even serieus nu, als ik al mijn informatie in de hoofden van mijn spelers moest steken, dan zouden ze niet meer met hun eigen match bezig zijn. Ik heb eigenlijk te veel informatie op dit moment. Daarom moet ik goed nadenken wat ik meegeef en wat niet, wat nuttig is en wat niet. Die inschatting maken wordt makkelijker naarmate je de spelersgroep beter kent en daar ben ik volop mee bezig."

De keuze wordt steeds groter voor Clement. Steeds meer spelers zijn terug. Dat zorgt voor positieve selectieproblemen. "Het wordt week na week moeilijker voor mij om mijn selectie te maken. Dat is goed, want daardoor heb ik tactisch meer mogelijkheden. Helaas kan ik er geen tien op de bank zetten, want een aantal verdienden zeker een selectie voor hun geleverde werk."

Poll: Vind jij Clement een goeie coach?

TAGS  I  Clement  I   Club Brugge  I   RC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024