Vanhaezebrouck uiterst scherp: "Degradatiekandidaten beter"

Vanhaezebrouck uiterst scherp:
Zaterdag 17 februari 2018 - 13:47   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck probeert zich te verdedigen tegen al de kritiek die er nu op hem afkomt. De resultaten zijn zo slecht bij Anderlecht dat ook hij niet gespaard wordt. De coach van paars-wit verwijst naar de personele problemen die er zijn. De kwaliteit in de selectie bij RSCA is momenteel zeer beperkt.

"Op mijn bank zaten alleen maar jonkies", zegt Vanhaezebrouck. "Er zijn degradatiekandidaten die een betere bank hebben. Toch verwijt ik mijn jongeren niks. Ze brengen enthousiasme, gretigheid en initiatief in moeilijke omstandigheden, maar we mogen van hen niet verwachten dat zij ons een titel bezorgen." De verwachtingen zijn te hoog rond Anderlecht. Die moeten naar omlaag. "Je kan van dit Anderlecht niet verwachten dat het met dit materiaal elke match wint. We moeten het doen met de spelers die we hebben, maar niemand is nog bang van ons."

Het komt er dus eigenlijk op neer dat Anderlecht Anderlecht niet meer is. "De kleuren en de naam zijn niet veranderd, maar offensief is het niet geweldig. Dat hadden we in de wintermercato moeten rechttrekken. Toen werd plots de club verkocht en was niks nog mogelijk. Dan is het logisch dat er problemen komen, zeker als je zo veel afwezigen telt en je ook nog eens een belangrijke pion laat vertrekken (doelt op Hanni naar Spartak Moskou, red.)."

En nu?

De vraag is nu: komt het nog goed met Anderlecht? "Laat ons eerst afwachten of we Kara en Onyekuru kunnen recupereren voor de play-offs", is de repliek van Vanhaezebrouck. "Dat zal mee bepalen waar we zullen eindigen, maar ik stel vast dat de teams die zich deze winter wel versterkt hebben aan het komen zijn. Wij moeten dan weer hopen dat het ooit eens keert."

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  shw  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024