"De Bruyne Hazard, Dembélé, ze gaan allemaal leeg zijn voor het WK"

Zaterdag 17 februari 2018 - 13:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Moussa Dembélé maken nu het mooie weer in Engeland. Hun prestaties zijn van een buitengewone kwaliteit. Dat belooft dus voor het WK. Al kijkt Steven Defour daar toch met enig voorbehoud naar. De middenvelder vreest de vermoeidheid bij de Belgen. De Premier League is immers loodzwaar.

"Ik geloof echt wel dat de zware kalender gevolgen heeft in jaren van een EK of een WK. Hazard, De Bruyne, Vertonghen, Moussa, Romelu... - ik vrees dat die straks allemaal leeg zullen zijn midden mei", zegt Defour in Het Laatste Nieuws

"Ik hoop dat Martínez hen voldoende rust geeft vooraleer ze aansluiten bij de nationale ploeg. Ik herinner me dat Wilmots voor het WK in Brazilië iedereen meteen na de competitie meenam op stage naar Zweden... Dat was, allez ja..."

Tactiek

Intussen maakte De Bruyne zich zorgen over de tactiek. Hij uitte die zorgen in de pers. "Ik voel dat heel wat spelers zich moeten aanpassen aan de 3-4-3 van Martínez eenmaal we bij de nationale ploeg komen. Niet veel jongens spelen zo bij hun clubs", meent de Rode Duivel, die geblesseerd is.

"En zij die wél met drie achterin spelen of met 'enkele flanken', krijgen van hun clubtrainer misschien andere orders dan van Martínez. 't Is niet makkelijk, hoor. Ik merk dat bij mezelf: ik heb altijd weer wat aanpassing nodig tijdens de eerste trainingen in Tubize. We hebben meer tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken", aldus Defour.

Poll: Vrees jij dit scenario ook?

TAGS  I  Defour  I   Rode Duivels  I   shw

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024