"Club Brugge wil hier twee spelers wegplukken. Waar zijn we mee bezig?"

Zaterdag 17 februari 2018 - 11:16   I  

KVC Westerlo tuimelde tijdens het voorbije seizoen uit de Jupiler Pro League, en ook in de Proximus League heeft de club het niet onder de markt. Gelukkig zijn er nog enkele talenten uit de eigen kweekvijver die aan de oppervlakte komen.

Met Rommens en Heymans vormen twee jeugdspelers het hart van het middenveld bij Westerlo. Iets wat manaager Herman Wijnants deugd doet. "Dat is een geweldige boost naar onze eigen jeugd toe. Zij zien dat er een mogelijkheid is om door te stromen", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Wijnants hekelt ook de werkwijze van de Belgische topclubs, die alle talenten wegplukken. "De laatste tien jaar zijn ze hier al 500 jeugdspelers komen halen, maar Tuur Dierckx is de enige die nu in eerste klasse speelt. Het is een signaal naar de ouders toe om in zo'n situatie langer na te denken."

"Club Brugge wil hier nu twee spelers van 11 jaar wegplukken. Dan denk ik: waar zijn we mee bezig? Geef die jongens hier de kans. Dan kunnen we hier voor een goede doorstroming zorgen. Als we ze later willen terughalen, moeten we een opleidingsvergoeding betalen. Dan is het voor ons niet interessant meer", besluit Wijnants.

Poll: Moeten jonge talenten langer bij een 'kleinere' club blijven?

TAGS  I  Westerlo  I   Club Brugge

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024