'Daarom wil nieuwe KVO-voorzitter aandelen zo snel mogelijk verkopen'

'Daarom wil nieuwe KVO-voorzitter aandelen zo snel mogelijk verkopen'
Zaterdag 17 februari 2018 - 10:30   I  

Opmerkelijk nieuws zaterdagmorgen: Peter Callant, kersvers voorzitter van KV Oostende, probeert zijn aandelen alweer te verkopen. Callant zou met 20 à 30 procent van zijn aandelen leuren bij geïnteresseerden. Maar waarom precies?

Volgens De Tijd heeft het alles te maken met het feit dat Callant eigenlijk niet kapitaalkrachtig genoeg is om KVO in zijn eentje over te nemen. Bovendien zou het zware gevolgen kunnen hebben voor Oostende én Anderlecht als blijkt dat Marc Coucke achter de schermen nog steeds iets in de pap te brokken heeft bij KVO.

Twijfels over het financiële vermogen van Callant

"De erg actieve zoektocht van Callant doet opnieuw vragen rijzen over de ware aard van de deal. Meteen na de aankondiging van de overname waren er al twijfels over het financiële vermogen van Callant. Er werd gefluisterd dat hij een stroman was van Coucke die hem de honneurs laat waarnemen tot een echte overnemer aan boord komt", klinkt het in De Tijd.

"Coucke moest snel schakelen naar een plan-B toen de geplande koper, de Engelse topclub Manchester City, struikelde over de vraagprijs en het boekenonderzoek. De vraagprijs van Callant waardeert KVO op 15 miljoen euro, het bedrag dat Coucke ook aangaf te willen recupereren en dat Callant zelf niet kon betalen", benadrukt de krant.

Coucke wil zijn geld terug

Maar er is meer... "Daarnaast wil Coucke het geld terug dat hij de voorbije jaren in het verlieslatende KVO heeft gepompt. Hij investeerde ongeveer 30 miljoen euro. Het gemarchandeer van Callant wijst op haast- en vliegwerk. Dat is tegen de natuur van de koele cijferaar Coucke. Maar hij staat in een zwakke positie. Het overnamedossier wordt dringend nu de 24 profclubs, 16 uit eerste klasse en 8 uit 1B, de afgelopen week hun licentiedossier moesten indienen."

"Daarin moeten ze transparantie geven over hun financiële gezondheid en de geldstromen. Dat is geen formaliteit. Zonder licentie worden clubs uit het profvoetbal geweerd. Coucke praat komende week met Pierre François, de CEO van de belangenvereniging van de profclubs."

Poll: Is dit allemaal correct volgens jou?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   KV Oostende  I   Callant

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024