Patrick Janssens trapt flink na naar Genk: "Cinemapubliek"

Patrick Janssens trapt flink na naar Genk:
Zaterdag 17 februari 2018 - 07:58   I  

KRC Genk zette vorige week de samenwerking met Patrick Janssens stop. De Antwerpenaar is niet langer CEO in de Luminus Arena. Een beslissing die Janssens begrijpt, maar toch kan hij het ook niet laten om nog even na te trappen naar Genk.

Dat Janssens de supporters van KV Mechelen een voorbeeld noemde, werd hem in Genk niet in dank afgenomen. Toch was dat niet de reden voor zijn ontslag. "Nee, de beslissing was toen al gevallen", zegt Janssens in Het Belang van Limburg.

"Ik geef toe dat ik de uitspraak niet had mogen doen, maar de fans van Genk weten dat het waar is. De harde kern heeft vaak genoeg tegenover mij geklaagd dat Genk een cinemapubliek heeft."

Janssens deed naar eigen zeggen veel moeite om Genk beter te maken. "Ik heb altijd heel veel moeite gedaan om het maatschappelijke van de club naar boven te halen. We hebben de Limburgse roots en het mijnenverleden weer belangrijker gemaakt. Die zijn nu verankerd in een vzw en zijn sterker dan ooit."

Buitenstaander

"Met Dimitri de Condé, Koen Daerden, Jos Daerden en Philippe Clement hebben we Limburgse of Genkse monumenten naar de club gebracht. Maar zelf ben ik natuurlijk altijd een beetje een buitenstaander gebleven."

"Dat gevoel was trouwens niet nieuw voor mij. Ik heb het ook meegemaakt toen ik voorzitter werd van sp.a. Toen vroeg men zich ook af waarom de keuze viel op iemand die van buitenaf kwam en kinderen in het vrij onderwijs had", besluit Janssens.

 

Poll: Heeft Genk een cinemapubliek?

TAGS  I  RC Genk  I   Janssens

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024