Doodziek Anderlecht gaat weer de boot in

Vrijdag 16 februari 2018 - 22:32   I   door Redactie

Het gaat van kwaad naar erger met Anderlecht. Paars-wit heeft nog maar eens verloren. RSCA ging met 1-0 onderuit bij Sint-Truiden. Club Brugge kan weer verder uitlopen en ook de concurrentie kan verder naderen op RSCA. De landskampioen zit bijzonder diep.

Geen Olivier Deschacht op Stayen, want hij is naar de B-kern verwezen. Ook geen Sven Kums of Leander Dendoncker. Wel heel veel jongeren op de bank. De eerste helft werd letterlijk overschaduwd door rookbommen. Die hadden de fans van paars-wit op het veld gegooid. De zichtbaarheid was er zo beperkt door geworden dat scheidsrechter Nathan Verboomen besloot om de match even stil te leggen.

Kort na die pauze opende Sint-Truiden de score. Akpom verrast Matz Sels met een perfect geplaatst schot en maakte er zo 1-0 van. Op slag van rusten had het nog erger kunnen worden voor de bezoekers. Na hands van Sa - weliswaar buiten het strafschopgebied - legde Verboomen de bal toch op de stip. De penalty werd evenwel gemist door Akpom, Sels redde.

Anderlecht kreeg na de rust een kans om gelijk te komen, maar Lokonga kopte van dichtbij op Sels. Aan de overzijde ging een voorzet-schot van Legear maar nipt voorlangs. Vanhaezebrouck ging aan het wisselen en gooide enkele jongeren erin. Ook zij konden het tij echter niet meer keren. Anderlecht kon al vijf wedstrijden niet meer winnen.

Poll: Haalt Anderlecht nog Europees voetbal?