Club in tegenaanval na beschuldigingen: "Hij stak zijn tong uit"

Club in tegenaanval na beschuldigingen:
Vrijdag 16 februari 2018 - 21:45   I   door Redactie

Club Brugge heeft zich voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verdedigt tegen de beschuldigingen van racisme tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. Francis N'Ganga zei na afloop van de match dat hij racistische gezangen aan zijn adres te verwerken kreeg. Club minimaliseert enigszins de incidenten die er geweest zijn.

"Club Brugge wordt hier eigenlijk vervolgd voor de acties van derden. De Match Delegate noemde het gedrag van onze supporters ‘uitstekend’. Het gaat hier duidelijk om een heel klein aantal supporters”, zegt advocaat Walter Van Steenbrugge. “Bovendien steekt N'Ganga zijn tong uit naar de supporters. Die had toen eigenlijk zijn tweede gele kaart moeten krijgen."

"Dat had ik graag aan scheidsrechter Wim Smet voorgelegd, maar hij is jammer genoeg niet aanwezig", vervolgt Van Steenbrugghe. "De speler in kwestie wordt daarvoor niet gesanctioneerd, maar Club Brugge riskeert een zware boete en imagoschade. Het is een geïsoleerde actie en de club is meteen op zoek gegaan naar de daders." Volgens de advocaten van Club zou het telkens om groepjes van vier man gaan.

Europees gelauwerd

Club Brugge is de mannen aan het opsporen en zal nadien via de burgerrechter de toegang tot het stadion ontzeggen. "Club Brugge is een pionier met betrekking tot diversiteit. Onze werking wordt er Europees om gelauwerd”, zegt raadsman Hannes D’Hoop. “We willen dit incident niet onder de mat schuiven, maar we zijn ervan overtuigd dat de supporter van Club Brugge niet racistisch is.”  

Poll: Gaat Club te ver met deze beschuldiging?

TAGS  I  Club Brugge  I   Charleroi  I   N'Ganga  I   shw

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024