Clasie: "Dat zeg ik tegen de jongeren in de kleedkamer van Club"

Clasie:
Donderdag 15 februari 2018 - 18:19   I   door Redactie

Jordy Clasie wordt door Southampton verhuurd aan Club Brugge. Bij de Engelse club kwam de middenvelder niet voldoende aan speelgelegenheid. Voor Clasie is het bijzonder belangrijk dat hij nu speelminuten krijgt bij blauw-zwart. Zo krijgt hij zijn carrière weer op de rails.

"Algemeen gezien is het voor een speler die niet bij een grote club aan de bak komt, verstandiger om zich te laten verhuren", stelt Clasie in Sport/Voetbalmagazine. "Elders minuten maken, om daar volwassener te worden en een betere voetballer."

Het is iets wat hij ook duidelijk maakt aan de jongeren in de kleedkamer van Club Brugge. "Ik zeg hen dat, ja! Ik denk dat hier dezelfde problemen zijn. Als een ploeg als Club Brugge komt, snap ik dat je niet snel 'neen' zegt. Maar op een bepaalde leeftijd, van je 18 tot je 22 à 23 jaar, heb je nood aan minuten. Dat is een heel belangrijke periode om jezelf te ontwikkelen."

Excelsior

Clasie werd eerder bij het grote Feyenoord al uitgeleend aan Excelsior. "Ik vind die passage tot nu toe de belangrijkste in mijn carrière. Daarnaartoe gaan, 32 wedstrijden kunnen spelen, heel veel vertrouwen krijgen van een trainer, ... Dat was het jaar dat van mij de voetballer heeft gemaakt die ik nu ben."

TAGS  I  Clasie  I   Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024