Vanhaezebrouck pareert kritiek: "Mag een trainer dat niet doen?"

Vanhaezebrouck pareert kritiek:
Donderdag 15 februari 2018 - 15:30   I  

Vanhaezebrouck heeft (in overleg met bestuur en spelers) Deschacht naar de B-kern gestuurd. De verdediger was te kritisch en haalde het moraal van de hele ploeg naar beneden. Vanhaezebrouck was echter zelf niet altijd de meest positieve na een wedstrijd en werd daarmee ook geconfronteerd op de persconferentie.

Vanhaezebrouck was het daar niet mee eens. Volgens hem mag een trainer wel kritisch zijn en was het de bedoeling om zijn spelers wakker te schudden. Iets dat hij bovendien nu ziet bij zijn spelers op het trainingsveld.

“Een trainer mag kritisch zijn denk ik, of niet? Ik heb gezegd tegen mijn spelers dat ik hen beschermd heb na hun mindere prestaties en dan werden de prestaties week na week nog erger. Er was tenminste reactie van de spelers op de kritiek van de coach en dat is ook nodig. Er moet leven in de brouwerij zijn. Ik hoop dat met de schok die ik heb gegeven, de groep ook reageert. Ik zie al een reactie op het trainingsveld. Ik denk dat we wakker geschud zijn en dat de spelers zich ervan bewust zijn dat er een probleem is. Ik denk dat ze klaar zijn om er morgen vol voor te gaan”, aldus Vanhaezebrouck volgens Het Laatste Nieuws.

Poll: Vond u Vanhaezebrouck té kritisch?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Deschacht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024