"Dit moet het middenveld worden van Rode Duivels op WK"

Woensdag 14 februari 2018 - 16:01   I   door Redactie

Moussa Dembélé én Kevin De Bruyne schitteren bij respectievelijk Tottenham en Manchester City. Dat belooft voor de Rode Duivels tijdens het WK.

"In principe is Dembélé de perfecte nummer zes", zegt analist Eric Van Meir bij Sporza. "Je kan hem misschien een beetje vergelijken met Andrea Pirlo. Dat was ook een balvirtuoos die als verdedigende middenvelder speelde. Hij zou zeker een oplossing kunnen zijn voor onze nationale ploeg tegen bepaalde teams. Als je iemand als hem hebt om voor de verdediging het spel te verdelen, kan je veel dominanter spelen en de anderen tussen de lijnen laten lopen."

"Dembélé op de 6 en dan De Bruyne op de 8, en dan kan je nog kiezen voorin met Eden Hazard en Dries Mertens. Dat kan een oplossing zijn voor Roberto Martinez om al die fantastische spelers in één team te droppen. Eén ding is zeker: je zal veel balbezit hebben en hopelijk ook veel kansen."

Iedereen nodig

Van Meir waarschuwt wel dat ook Nainggolan en Witsel nodig zullen zijn. "Zeker tegen tegenstanders met een heel bepalende nummer 10, tegen ploegen met een aanvallend sterk middenveld, zal je wel spelers kunnen gebruiken die defensief meer kwaliteiten hebben dan Dembélé en sterker zijn in de duels."

Poll: Zou jij ook voor Dembélé en De Bruyne in het midden opteren?

TAGS  I  De Bruyne  I   Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024