"Als Deschacht heeft gevochten in kleedkamer, mag status geen rol spelen"

Woensdag 14 februari 2018 - 12:46   I  

Hét nieuws van de dag is ongetwijfeld dat RSC Anderlecht Olivier Deschacht, één van zijn trouwste spelers uit de geschiedenis van de club, naar de B-kern heeft verwezen. Het nieuws sloeg in als een bom, ook bij Hugo Broos.

Hugo Broos werkte destijds bij Anderlecht nog samen met Deschacht. Hij is dan ook verrast dat de verdediger naar de B-kern is gestuurd. "Zolang we niet weten waarom hij naar de B-kern is gestuurd, is het moeilijk om daar een oordeel over te vellen. Volgens mij moet het vergrijp redelijk zwaar zijn, anders geef je een boete, mocht het bijvoorbeeld louter om kritiek gaan", zegt Broos bij Het Laatste Nieuws.

"Ik heb vroeger ook spelers naar de B-kern gestuurd, omdat ze gevochten hadden in de kleedkamer. Als de overtreding zwaar genoeg is, mag de status van een speler geen rol spelen. Iedereen moet zich aan de regels zeggen, dan het mag in principe geen argument zijn: ‘We gaan hem minder straffen omdat hij al zoveel jaren bij Anderlecht speelt.’"

Toch is Broos van mening dat paars-wit iets meer info mag geven. "Anderlecht mag meer uitleg geven of duidelijker communiceren. Is de reden zo groot dat ze Deschacht willen sparen door niets te zeggen? Gissingen of halve waarheden kunnen soms nog erger zijn.”

Poll: Is de verwijzing naar de B-kern terecht?

TAGS  I  Deschacht  I   Anderlecht  I   Broos

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024