"Ze worden geen kampioen, want ze spelen geen kampioenenvoetbal"

Dinsdag 13 februari 2018 - 10:30   I  

AA Gent is bezig aan een straffe remonte. Sinds Yves Vanderhaeghe trainer werd in de Ghelamco Arena, waait er een frisse wind door de club. Fris genoeg om het Club Brugge nog moeilijk te maken?

"Gent wordt heus geen kampioen: het voetbalt enthousiast en ­efficiënt en haalt uitstekende cijfers. Maar het is geen ­kampioenenvoetbal", staat er te lezen in Het Nieuwsblad. "De Buffalo's stómen niet naar boven, het zijn de ploegen boven hen die slaapwandelen. De 11 op 15 is bovenin normaal, die 6 op 15 niet. Blijft niet duren."

"Gent voetbalt momenteel beter dan Charleroi en veel beter dan Anderlecht en ­efficiënter dan Club. Maar wat Club Brugge demonstreerde tegen Charleroi, dat kunnen de Buffalo's niet. En dat was ook nooit helemaal weg bij Club."

Volgens de krant blijft Club Brugge dé grote favoriet voor de titel. "Eenmaal Club zijn defensieve problemen heeft opgelost en erachter is gekomen dat heel veel scoren niet altijd loont, zijn ze weer vertrokken. Op het einde van de rit wint toch altijd het ­beste voetbal. En de beste ploeg."

Poll: Kan Gent nog kampioen worden?

TAGS  I  AA Gent  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Charleroi

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024