“Hij krijgt nu meer macht bij Genk, maar ik weet niet of dat goed is”

“Hij krijgt nu meer macht bij Genk, maar ik weet niet of dat goed is”
Maandag 12 februari 2018 - 15:16   I  

KRC Genk staat voor grote veranderingen. CEO Patrick Janssens werd vrijdagavond vriendelijk aan de kant geschoven. Erik Gerits, een échte clubman, volgt Janssens binnenkort op. Maakte Genk de juiste keuze?

Gerits is voor de achterban in de eerste plaats een Genk-man en pas daarna een politicus geworden. Zijn draagvlak is veel groter bij de fans, medewerkers en sponsors. Hij ademt blauw bloed en dat kon je van Janssens niet zeggen”, vertelt analist Stef Wijnants bij Sporza.

“Als er geen resultaten komen, zal ook Gerits daarop worden afgerekend. Maar zijn krediet is oneindig groot en daar kan hij lang op teren. Hij zal sportieve beslissingen moeten nemen en dan is het wachten hoe de transfers het op het veld doen vooraleer we een rapport kunnen maken.”

Meer macht voor De Condé

Door het vertrek van Janssens zal ook technisch directeur Dimitri De Condé een belangrijkere rol krijgen in de Luminus Arena. “De Condé zal nu meer macht krijgen en ook de raad van bestuur zal een directere rol kunnen spelen. Ik weet niet of dat goed is, want die colonne heeft in de geschiedenis een opvallende rol gespeeld.”

“Ze zeggen wel dat ze de CEO zijn werk laten doen, maar dat is niet zo. Er liggen dus mijnen op het veld van Gerits, maar hij zal veel medestanders hebben om te helpen met zoeken”, besluit Wijnants.

Poll: Is het goed dat De Condé meer macht zal krijgen?

TAGS  I  Gerits  I   Janssens  I   De Condé  I   RC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024