Leko na nieuw puntenverlies Club Brugge: "En toch ben ik blij"

Leko na nieuw puntenverlies Club Brugge:
Zondag 11 februari 2018 - 21:24   I  

Club Brugge kon in de competitie al drie wedstrijden op rij niet meer winnen. Zondagnamiddag kwam blauw-zwart op bezoek bij Waasland-Beveren niet verder dan een 1-1-gelijkspel. En toch maakt Ivan Leko zich geen zorgen.

"Het is jammer van het resultaat”, opent Leko op de website van de leider. “Met uitzondering van het eerste kwartier zag ik nochtans een heel goed Club Brugge. Ondanks het slechte veld creëerden we veel kansen en dat tegen een sterk team dat vol vertrouwen en met veel lef en passie speelt."

"Bovendien gaven we ook weinig weg en dus is het jammer dat we naar huis gaan met slechts één punt. Anderzijds ben ik toch blij, want het is fysiek een enorm zware periode geweest, met telkens twee wedstrijden per week", benadrukt Leko.

Goede wedstrijden, weinig rendement

Hoewel Club in zijn jongste drie competitiewedstrijden amper 2 op 9 pakte, ziet Leko voldoende aanknopingspunten. "Ik zag de voorbije week van ons drie heel goede wedstrijden, weliswaar met weinig punten en weinig rendement. Qua voetbal zijn we nochtans echt goed bezig. Ons voetbal is positief, want we creëren veel kansen en geven er weinig weg."

"Voor mij is het belangrijkste dat er nu weer een rustigere periode aan komt. We waren immers het enige team in de top vier dat zoveel wedstrijden moest spelen. Naar mijn spelers toe dus chapeau dat we deze periode goed doorstaan hebben. Al is het uiteraard jammer dat we qua resultaat niet staan waar we wilden staan."

Geen bekerfinale

"We wilden immers absoluut de bekerfinale bereiken, terwijl we in de competitie eigenlijk drie of vier punten meer konden hebben", sakkert Leko. "Drie maanden geleden hebben we misschien meer gekregen dan we verdienden, terwijl we nu wel punten laten liggen. Maar dat is voetbal. We zijn in elk geval klaar om nu volle gas aan de eindsprint te beginnen."

Poll: Verdiende Club Brugge meer punten tijdens de voorbije drie competitiewedstrijden?

TAGS  I  Leko  I   Club Brugge  I   Waasland-Beveren

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024