Andreas Pereira: “Rode Duivels of Brazilië? Hij probeert me te overtuigen”

Andreas Pereira: “Rode Duivels of Brazilië? Hij probeert me te overtuigen”
Zaterdag 27 januari 2018 - 15:48   I  

Manchester United verhuurt Andreas Pereira (22) dit seizoen aan Valencia, en daar doet de Belgische Braziliaan – of is het nu Braziliaanse Belg – het prima. Steeds vaker vragen mensen zich af voor welke nationale ploeg Pereira zal kiezen.

Pereira staat op een dag immers sowieso voor een hartverscheurende keuze: de Rode Duivels of de Selecçao. “Braziliaan of Belg? Dat is een moeilijke vraag. Mijn familie is van Brazilië en daardoor voel ik me Braziliaans. Er werd altijd Portugees gesproken bij ons thuis”, klinkt het bij Eleven Sports.

“Maar ik voel me ook Belg omdat ik opgegroeid ben in België. Ik ben er naar school geweest en heb altijd voor Belgische ploegen gespeeld. Ik voel me dus beide, het is moeilijk om te kiezen.”

Telefoontje van Martinez

“De Seleçao of de Rode Duivels? Dat is opnieuw moeilijk. Ik sprak erover met Lukaku tijdens de voorbereiding. Hij probeerde me natuurlijk te overtuigen om voor België te kiezen. Maar daarover moet ik nog nadenken”.

Als Roberto Martinez hem over enkele maanden oproept om mee te gaan naar het WK in Brazilië, zal Pereira wel een keuze moéten maken. “Ja, dan wordt het moeilijk. Ik weet niet wat ik zou zeggen. Dat zie ik dan wel.”

Poll: Moet Andreas Pereira voor de Rode Duivels kiezen?

TAGS  I  Martinez  I   Rode Duivels  I   Pereira  I   Valencia  I   Manchester United

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024