Buffel denkt aan Genk van weleer en verrast met keuze voor deze speler: "Missen we nu"

Buffel denkt aan Genk van weleer en verrast met keuze voor deze speler:
Donderdag 07 september 2017 - 14:21   I  

KRC Genk begon niet geweldig aan het nieuwe seizoen, maar toch beschikt Albert Stuivenberg over een prima spelerskern. Dat beseft ook ervaren rot Thomas Buffel, al merkt hij iets op.

"We hebben vaardige, sierlijke voetballers zat. Van meer dan één jongen denk ik: die maakt nog een grote carrière. Maar beschikken we over de beste mix om resultaten te halen? Dat moeten we nog bewijzen", zegt Buffel in Knack.

"Voetbal draait evenzeer om maturiteit, communicatie, winnaarsdrang. Je moet een tegenstander bang kunnen maken, als het ware uitstralen dat je niet te kloppen valt. Vandaag is dat bij ons te weinig aanwezig."

"Ik vergelijk het met de lichting die zes jaar geleden kampioen werd. Iedereen denkt: dat heb je te danken aan de supertalenten Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne. Maar in die ploeg was een speler als David Hubert (nu bij OH Leuven, nvdr) ook ontzettend belangrijk."

Hubert is een absolute leider, en zo iemand zou dit Genk kunnen gebruiken. "Hubert trok zijn mond open en hield, louter door zijn persoonlijkheid, de ploeg bij elkaar. Dat missen we nu en op zich is dat ook niet zo raar. Het ligt voor jonge onervaren talenten niet voor de hand om een ploeg mentaal over te nemen, als je begrijpt wat ik bedoel. Zij focussen zich in eerste instantie op hun eigen spel."

Poll: Heeft Buffel gelijk?

TAGS  I  Hubert Buffel Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024