'Weiler wil zo snel mogelijk af van deze keeper'

'Weiler wil zo snel mogelijk af van deze keeper'
Vrijdag 04 augustus 2017 - 18:49   I   door Redactie

Weiler hield vrijdagavond een persconferentie met het oog op de partij tegen KV Oostende. De Zwitser was erg duidelijk over de aanslepende keeperskwestie.

Weiler bevestigde dat Roef momenteel gewoon tweede doelman blijft. Al blijft hij voorzichtig in zijn uitspraken. "Ik beschik over vier goede keepers", klinkt het cliché dan. 

"Al mijn doelmannen willen spelen. Momenteel staat Roef op de tweede plaats. Ik heb ook nooit gezegd dat Davy een slecht doelman is, het ontbrak hem gewoon aan ervaring. Die heeft hij nu opgedaan bij Deportivo, zelfs zonder te spelen."

Over toptalent Svilar zei de Anderlecht-coach het volgende: "Het is niet aan mij om over zijn toekomst te beslissen, maar volgens mij zou het een goeie zet zijn voor hem om bij de volwassenen te gaan voetballen. Op basis daarvan kunnen we zien hoe hij ermee omgaat en hem beoordelen. Maar zoals ik al zei is dat iets waar ik niet kan over beslissen." 

Dat lijkt er toch op te wijzen dat Svilar wel degelijk op weg is naar de uitgang. Het feit dat Weiler Roef verkiest als tweede keeper en dat Svilar best bij een eerste ploeg gaat voetballen, zijn duidelijke signalen van de trainer.

Poll: Wat moet Anderlecht doen met Svilar?

TAGS  I  weiler  I   svilar  I   roef

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024