Dit wordt de verrassende vervanger van Jan Vertonghen tegen Genk

Dit wordt de verrassende vervanger van Jan Vertonghen tegen Genk
Dinsdag 07 mei 2024 - 11:30   I   door Redactie

Anderlecht zal het tegen KRC Genk moeten doen zonder aanvoerder Jan Vertonghen. Het Nieuwsblad schuift een verrassende vervanger naar voor.

Maandag vonden al de eerste medische onderzoeken plaats, en dinsdag zullen nog meer tests worden uitgevoerd. De hoop van de Brusselaars is natuurlijk dat de blessure meevalt en dat Vertonghen snel weer kan spelen. Maar zelfs in het meest optimistische scenario lijkt het erop dat hij zaterdag nog niet kan spelen.

Dus zal het interessant zijn om te zien wie hem tegen Genk zal vervangen. Federico Gattoni lijkt de meest voor de hand liggende keuze. De Argentijnse huurling liet tegen Union al een goede indruk achter. Echter, op technisch vlak haalt hij niet hetzelfde niveau. Bovendien zijn zowel Gattoni als Zeno Debast rechtshandig.

Het Nieuwsblad noemt Thomas Delaney als mogelijke vervanger. Delaney heeft Vertonghen eerder dit seizoen al vervangen in de verdediging. De Deen is linksbenig en heeft meer voetballende kwaliteiten. Bovendien zijn er genoeg alternatieven op het middenveld om hem te vervangen. Het blijft afwachten welke optie Riemer zal kiezen.

Poll: Wint RSC Anderlecht van KRC Genk?

TAGS  I  Het Nieuwsblad  I  Anderlecht  I  Genk  I  Delaney

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024